Logo Floor Keereweer

Ben je ook bang om afgewezen te worden?

Je leven is een reflectie van jezelf. Hoe relaxter, energieker en vol vertrouwen jezelf bent hoe beter je ook in staat bent om op een stressvrije manier te leven. 

We denken vaak dat we het in externe factoren ‘moeten’ zoeken zoals shoppen, netflixen, weekendjes weg, feesten, alleen haal je dan de bevestiging uit externe factoren. 

Ik zie zoveel gevoelige vrouwen om mij heen die echt de connectie met zichzelf zijn kwijtgeraakt. Ze leven vanuit een geconditioneerd patroon wat ze op de lange termijn gaat opbreken.

Ik weet nog goed dat ik rond de 30 was en ook echt de connectie met mezelf was kwijtgeraakt. Dat uitte zich in vooral pleasgedrag. Alleen had ik dat niet in de gaten. Ik was zo op zoek naar de bevestiging van anderen. En kreeg ik die niet dan piekerde ik erop los. Dan dacht ik dat ik het niet goed deed. Constant die negatieve stem in mij die luid aanwezig was. Mijn hoofd maakte overuren. Ik was bang voor de mening van anderen en daarom paste ik me continu maar aan om geen kritiek te krijgen. Ik leefde op de automatische piloot.

Achteraf werd ik gedreven door angst. Ik was bang voor afwijzing. En daarom ging ik pleasen. Het anderen naar de zin maken. Dat deed ik voornamelijk in mijn werk. Vooral naar mensen naar wie ik op keek. En wanneer ik dan thuis was dan was ik allesbehalve een fijn mens. Ik voelde zoveel onrust in mezelf maar wist niet hoe ik dit kon doorbreken. Om mijn pijn en de leegte in mezelf te vermijden deed ik van alles om mezelf maar niet te confronteren. Een drukke volle agenda in de weekenden. Doen alsof ik me zelfverzekerd voelde. Constant een gespannen gevoel in mijn lijf. 

Ik weet nog goed dat ik besloot om op zoek te gaan naar mezelf. Want dat was wat er feitelijk aan de hand was. Ergens voelde ik me niet goed genoeg. Was ik bang voor afwijzing. Terwijl écht jezelf kunnen zijn het minst vermoeiend is. Alleen we durven het vaak niet. Ons brein wil ons beschermen. Zo werkt ons overlevingsmechanisme. Ons brein is helemaal niet bezig met ons geluk. 

Wanneer je jezelf bent gebeuren de volgende dingen:

-je ervaart een diepere connectie met jezelf.

-ervaart een diepere connectie met anderen.

-gaat juist ontdekken wie er wel en niet bij je passen.

-kritiek gaat je veel minder raken want wanneer jij jezelf bent zijn je intenties altijd oprecht. Kritiek kan je alleen maar raken als wat je doet toch niet helemaal klopt.

-en NEE zeggen en je grenzen stellen gaan je veel gemakkelijker af. Dat komt omdat je veel minder leeft vanuit je hoofd. Je gevoel ook echt de ruimte gaat geven.

-je durft echt keuzes te gaan maken die voor jou life changing zijn.

-én je leert weer te vertrouwen op je intuïtie. Het gevoel dat we vaak hebben en waarvan we achteraf zeggen: ‘zie je wel het voelde al niet goed’.

Na mijn eigen personal journey waren dit allemaal eye openers. Ooit was ik echt niet gelukkig met mezelf. En nu ben ik echt gelukkig en vooral dankbaar met mezelf. 

Mijn kring van vrienden is kleiner geworden maar wel intenser. Ik ervaar echte verbinding met mijn man en kinderen. 

En is mijn leven altijd op en top? Nee, absoluut niet. Alleen je kunt wel leren dealen met al je vastgeroeste patronen en overtuigingen, want die houden je namelijk tegen om je leven voluit te leven. En heb ik nog steeds angsten? Ja absoluut! Maar ik neem ze gewoon nog steeds mee in alles wat ik doe. Alleen ik laat me er niet meer door leiden. Want die angsten, die stemmetjes die je vertellen dat je het nooit goed genoeg doet die gaan nooit weg. Alleen ze worden wel minder aanwezig hoe vaker jij iets doet wat je mega spannend vindt. Hoe vaker jij uit je comfort zone stapt hoe minder aanwezig die stem wordt. Zo train je namelijk je brein in ander gedrag. Door anders te doen ga je anders denken en door anders te denken ga je anders doen.

Het enige wat je hoeft te doen is: écht jezelf te zijn. En accepteren dat mensen altijd wel wat vinden. Linksom of rechtsom, het maakt niet uit. De wereld heeft juist meer echtheid en kwetsbaarheid nodig. Ik ben gek op quotes en daarom vind ik deze zo mooi van Tony Robbins:

“You decide every moment of every day who you are and what you believe in. You get a second chance every second”.

Ik durf uit eigen ervaring te zeggen dat het het mooiste cadeau is dat je jezelf kunt geven. Jezelf zijn. Kies voor die reis om de connectie weer met jezelf te gaan voelen.

Liefs Floor

Deel:

Facebook
LinkedIn

Dit vind je misschien ook leuk:

vrouw zijn

de paradox van vrouw ZIJN

Probeer maar eens in een wereld waarin alles en iedereen jou wilt veranderen je eigen keuzes te maken. Ik weet het het is verdomde lastig.

Missie

Spreek jij jouw waarheid?

Is er op dit moment iets in je leven waarbij jij voelt dat je nog ergens niet voluit in durft te gaan? Ik geloof dat