Logo Floor Keereweer
Hi!

Ik ben Floor!

Klaar voor wat ins en outs over mij? Ik waardeer het wanneer je de moeite neemt.

Mijn hele leven heeft het me al gefascineerd waarom de ene vrouw een ruimte instapt vol zelfvertrouwen en de kamer weet op te lichten en de andere vrouw zichzelf nog klein houdt en onzichtbaar is.

Waarschijnlijk omdat ik de eerste 30 jaar van mijn leven tot de laatste groep behoorde en ik als een soort van ‘Miss Perfect met faalangst’ door het leven ging.

Vrouwen willen zo graag waardevol zijn. Vrouwen willen gezien en gehoord worden om wie ze zijn en niet om wat ze doen.

De reden waarom ik doe wat ik doe is op de eerste plaats voor mijn dochters! Het patroon van het patriarchaat doorbreken. Vrouwen laten zien dat ze compleet en goed genoeg zijn en in hun eigen grootsheid mogen gaan stappen zonder daarbij het gevoel te hebben dat ze te veel zijn voor de ander, arrogant of grootsheidswaanzin hebben. Schaamteloos en trots volledig voor jezelf te mogen staan zelfs als alle ogen op je gericht zijn, zelfs als je kritiek en oordelen van anderen krijgt.

In een nog steeds dominante mannelijke samenleving (het patriarchaat), waarin hard werken en het resultaat nog steeds worden gezien als superieur wordt het vrouwelijke deel in heel veel vrouwen onderdrukt. En daarmee onderdrukken heel veel vrouwen zichzelf en elkaar (on)bewust om helemaal next level te gaan waardoor ze zichzelf onbewust blijven saboteren zodat al die prachtige talenten geen ruimte krijgen om gezien te worden.

Middelste uit het gezin

Als middelste uit een gezin met drie kinderen ben ik altijd erg verlegen geweest. Ik kon enorm goed fantaseren en in mijn gedachte, mijn fantasiewereld, was AL-LES mogelijk. Maar in de grote buitenwereld durfde ik niet zoveel te ondernemen. Ik was bang om te falen, bang dat het niet goed genoeg was. Waardoor ik vaak voor de veilige en zekere weg koos.

Ik zeg altijd voor de grap dat ik aan het middelste syndroom leed 😉 Humor is voor mij nog steeds de manier om de dingen voor mezelf te relativeren en het niet al te zwaar te maken want he mijn ouders hebben ook hun best gedaan, op hun manier en daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor!

“A big part of becoming an adult is unlearning a lot of the things you were taught by people who didn’t know what they were doing either.”

Ik bewoog heel vaak in mijn leven maar vaak de verkeerde kant op. Ik rolde in banen en studies waarvan ik dacht dat het bij me paste maar dat voelde ik niet zo vanbinnen. In veel dingen was ik niet echt goed maar in conformeren was ik wel heel erg goed. Me gedragen zoals het hoorde, zoals de ‘buitenwereld’ het graag ziet. Ingegeven vanuit mijn eigen gedachten waarvan ik dacht dat anderen dat dachten. Terwijl ik helemaal niet wist hoe anderen over mij dachten. (Hoezo complex…;-)

Business

Op mijn dertigste werd ik moeder van mijn jongste dochter. Voor de buitenkant leek het alsof ik het voor elkaar had. Een man en drie bloedjes van kinderen. Ik genoot intens van het moederschap maar ik voelde ook van binnen dat er nog zoveel meer in me zat maar het kwam er niet uit. Maar ja is het sociaal en maatschappelijk geaccepteerd om als vrouw met kinderen echt vol voor je ambities te durven gaan? We zeggen met z’n allen van wel maar waarom kreeg ik bij herhaling de vraag hoe ik dat deed in combinatie met jonge kids en waarom was het dan zo dat mijn man die vraag nooit werd gesteld……best interessant.

Nee lieve mensen. Vrouwen ervaren nog steeds de onderdrukking van het vrouw zijn. Het glazen plafond is er nog steeds. En dat is de schuld van niemand. Dat doen we nog steeds zelf. We houden zelf dit systeem in stand. Dus bij deze wijs ik vooral ook naar mezelf.

Voordat ik de overstap maakte naar het ondernemerschap had ik een ‘succesvolle’ carrière als HR manager maar ik was er zo klaar mee. Want ja wat is succesvol als je genoeg geld verdient maar voelt dat je de zingeving mist en weet dat dit niet je pad is. Dat je jezelf voor de gek aan het houden bent waardoor je jezelf op termijn alleen maar ziek maakt.

“Success isn’t about how much money you make. It’s about the difference you make in people’s live.”

Michelle Obama

Mijn lijf was op en het voelde aan als een gevecht. Vreselijk vond ik het om dat politieke spel te moeten spelen waar het draait om ego’s. Het is niet voor niets dat ik altijd zeg dat ego’s heel veel relaties kapot maken. Maar ik zag ook dat vrouwen werden onderdrukt en niet alleen maar door mannen. Super talentvolle vrouwen waar ik mee mocht samen werken die van nature niet heel assertief waren werden de mond gesnoerd zodra ze een andere mening hadden.

Je zult begrijpen dat ik niet anders kon dan mijn baan op te gaan zeggen want ik zag dit als een URGENT maatschappelijk probleem waarvan ik niet meer alleen maar toeschouwer wilde zijn. Ik koos ervoor de ‘arena’ in te stappen om deze vrouwen te kunnen gaan empoweren. Dat is wat mij betreft wat een echte feminine leader ook doet. Je loopt het risico dat je kop eraf wordt gehakt omwille van de ander. Het gaat daarbij ook niet om mij maar VIA mij. Ik moest mijn verantwoordelijk gaan nemen wilde ik het patroon doorbreken. Practice what I preach.

Ondernemers zijn wereldverbeteraars waarvan zij een missie dienen die nog velen malen groter is dan zij zelf zijn. Ik zie het als een roeping en voor mij vielen allen puzzelstukjes op zijn plek toen ik ervoor koos om voor mezelf te beginnen.

Mijn lijf was op en het voelde aan als een gevecht. Vreselijk vond ik het om dat politieke spel te moeten spelen waar het alleen maar draait om ego’s. Het is niet voor niets dat ik altijd zeg dat ego’s heel veel organisaties kapot maken. Maar ik zag ook dat vrouwen werden onderdrukt en niet alleen maar door mannen. Super talentvolle vrouwen waar ik mee mocht samen werken die van nature niet heel assertief waren werden de mond gesnoerd zodra ze een andere mening hadden.

Je zult begrijpen dat ik niet anders kon dan mijn baan op te gaan zeggen want ik zag dit als een URGENT maatschappelijk probleem waarvan ik niet meer alleen maar toeschouwer wilde zijn. Ik koos ervoor de ‘arena’ in te stappen om deze vrouwen te kunnen gaan empoweren. Dat is wat mij betreft wat een echte feminine leader ook doet. Je loopt het risico dat je kop eraf wordt gehakt omwille van de ander. Het gaat daarbij ook niet om mij maar VIA mij. Ik moest mijn verantwoordelijk gaan nemen wilde ik het patroon doorbreken. Practice what I preach.

Ondernemers zijn wereld verbeteraars waarvan zij een missie dienen die nog velen malen groter is dan zij zelf zijn. Ik zie het als een roeping en voor mij vielen allen puzzelstukjes op zijn plek toen ik ervoor koos om voor mezelf te beginnen.

Alles kwam samen en dat zijn de momenten dat je zo’n oerkracht in jezelf voelt vrijkomen waardoor je weet: Ik ga dit rocken! Hoe? Geen idee. Maar dit ga ik doen!

Was dat makkelijk in het begin? Nee!

Al die stemmen in je hoofd die hard roepen omdat je een mega grote stap zet buiten je comfort zone.

Als je een hele grote stap zet buiten je comfortzone dan voel je je naakt en onzeker en dan kun je gevoelig zijn voor de mening van anderen. Maar vaak zijn dit niet de mensen naar wie je moet luisteren. Ze bedoelen het goed maar voor jou is het niet goed om daarnaar te luisteren. Want als niet ondernemer is het moeilijk om een ondernemer te begrijpen. Het is echt een hele andere wereld. 

Ik heb echt ervaren dat wanneer je als vrouw(elijk ondernemer) niet de support van je partner hebt dat het dan heel zwaar voor je gaat worden. Veranderen en jezelf ontwikkelen is al uitdagend genoeg.

“Surround yourself only with people who are going to take you higher.”

Oprah

Een vrouw mag Krachtig & Vrouwelijk zijn. Onze wereld heeft meer feminine leaders nodig en dat doe je op de eerste plaats niet voor jezelf. Dat doe je voor alle andere vrouwen en al onze dochters en de generaties erna. Wij banen de weg vrij voor hun.

Iedereen heeft een verhaal. Iedere vrouw heeft een verhaal. Met of zonder business, je hebt altijd een verhaal. Om te delen. 

Ik heb me heel lang niet zo op mijn gemak gevoeld op het ‘podium’. Want ik vind mezelf ergens helemaal niet zo bijzonder. Natuurijk vind ik het bijzonder wat ik doe en al heb bereikt maar wat ik kan en doe, en nog steeds doe om het verschil te maken, heeft uiteindelijk niets met mij te maken. Het heeft alles te maken met de impact die ik wil maken. Voor jou, voor haar, voor alle sisters. Dus ik heb geleerd mijn eigen verhaal en mijn eigen kwetsbaarheden te omarmen zodat ik anderen kan leren dat ook te gaan doen. En dat voelt rijk, heel erg rijk!

“Your story is what you have, what you will always have. It’s something to own.”

Michelle Obama

Nog wat weetjes over mij:

En hoe nu verder?

Ben jij er ook klaar mee dat je jezelf maar klein blijft houden en weet je dat er veel meer in je zit? Verlang je ook naar meer impact en vind jij het jezelf ook waard dat je goed geld mag gaan verdienen waardoor jouw boodschap iedereen kan bereiken?

Denk je dat ik jou kan helpen? Maar VOEL je dat ook? Laat je naam en e-mailadres achter waardoor je KANS maakt op een matchcall met mij en dan bekijken we samen of er een klik is en of ik ook degene ben die jou kan helpen zodat we samen aftasten welk programma het beste bij jou past.

“You may live in the world as it is, but you can still work to create the world as it should be”

Michelle Obama