Logo Floor Keereweer

Oordeel jij over andere vrouwen?

oordeel

“Soms word ik er wat vurig van want het komt echt aan op zelfleiderschap en die oordelen doen me pijn”

Ik kijk haar aan en knik.

“Hoe kan het toch dat vrouwen elkaar zo afbreken in plaats van elkaar supporten?”

Tja als jij groeit als vrouw en in je kracht staat dan kan je een bedreiging zijn voor anderen, geef ik haar terug. 

Mijn klant werd gezien als ‘te opvallend’ omdat ze veel zichtbaar is op social media. En dus gaf ik haar terug dat die oordelen niets zeggen over haar, behalve dat het ergens nog resoneerde met een onzekerheid in haar.

Iemand die jou voor ‘te opvallend’ uitmaakt in dit specifieke geval een vrouw (waar ik al helemaal niet bij kan) gunt zichzelf een heleboel niet.

Dit is een kort gesprek wat ik met één van mijn klanten had.

We hadden het over zelfleiderschap en verantwoordelijkheid nemen. Zoals je inmiddels van me weet sta ik voor vrouwelijk leiderschap want ik ben van mening dat onze wereld meer feminine power nodig heeft maar ook dat vrouwen zich als sisters naar elkaar gedragen in plaats van als krabbetjes in een mand elkaar kleinhouden.

Sisterhood

Heel lang volgde vrouwen het pad van het ‘mannelijke’ waardoor zij eigenschappen als resultaat, snelheid en eigen belang voorop, zijn gaan overnemen. En dit is geen verwijt naar mannen hoor, want ik ben van mening dat de ‘mannelijke’ eigenschappen ook veel goeds brengt in het leven van een vrouw.

Alleen vrouwen zaten zo enorm vast in de mannelijke energie met als gevolg dat het burn outs en depressies regende omdat vrouwen hun ‘vrouwelijke’ eigenschappen zoals verlangen, kracht en creatiekracht compleet hebben genegeerd.

En dat heeft natuurlijk niets met te maken met de mannen. Vrouwen onderling kunnen behoorlijk wantrouwend zijn naar elkaar.

Alleen ik weiger om hierin mee te gaan want ik weet dat dit vooral ego gedrag is. Ik geloof nog steeds in de kracht van een sisterhood. Vrouwen die elkaar supporten en verder helpen naar grotere hoogtes in het leven. Bloedeerlijk zijn en niet JA knikken maar wel altijd feedback die gericht is op groei en dus niet het kleiner maken van een vrouw.

Mijn eigen waarneming in het afgelopen jaar

Zelf heb ik het ook ervaren maar ook bij mijn klanten. Toch de veroordeling van vrouwen naar vrouwen. Vooral wanneer een vrouw vol in haar eigen kracht gaat staan des te meer zij wordt veroordeeld door andere vrouwen. 

Een vrouw die eerlijk en recht voor haar raap is zonder een masker en zonder het altijd maar lief te willen doen dat vind ik persoonlijk krachtig zolang de intenties maar zuiver zijn. Alleen helaas is het zo dat dit vaak nog wordt verward met bitchy gedrag of arrogant gedrag. 

Als ik het heb over liefde hebben naar elkaar onderling dan heb ik het niet over lief zijn en altijd maar aardig zijn. 

Soms mag het ook gewoon rauw zijn want ook dat is liefde. Want vrouwen die zich altijd maar lief voor doen kunnen enorm manipulatief zijn en dat gebeurt heel vaak onbewust. Want daarmee drukken ze namelijk een groot deel bij zichzelf weg, hun krachtige schaduwkant hun pure en rauwe vrouwelijke kant. En vanuit projectie wordt dan een vrouw die in hun ogen te krachtig is veroordeeld. Terwijl het een innerlijke reactie naar haarzelf is, zij wijst nog een deel bij zichzelf af alleen durft dat proces nog niet aan te gaan met zichzelf.

Vrouwen zijn er klaar voor

Vrouwen kunnen dat krachtige deel in zichzelf niet langer meer onderdrukken. Die krachtige, rauwe, eerlijke kant die niets te maken heeft met altijd maar lief willen zijn en aardig gevonden worden. 

Als je jezelf maar blijft inhouden dan maak je jezelf van binnen ziek en op termijn zal dit zich uitten in een burn out of nog erger een depressie.

Dus de veroordeling van vrouwen onderling heeft puur te maken met het onderdrukken van haar eigen vrouwelijkheid. De feminine power die echt tot uiting mag gaan komen. 

Krabbenmandeffect

Een vrouw die in haar kracht gaat staan en haar eigen stemgeluid laat horen, zich uitspreekt enorme liefde voor zichzelf voelt en zichzelf aan de wereld durft te laten zien kan een enorme bedreiging zijn voor andere vrouwen.

Zelf heb ik die angst ook nog regelmatig gevoeld. Ik voel me echt wel een power vrouw en durf heel goed mijn missie te verkondigen. Ben super zichtbaar op social media en draai er niet omheen en zeg wat ik te zeggen heb.

En toch popt soms die angstgedachte ook nog weleens bij mij op: “straks vinden ze me arrogant”.

Inmiddels heb ik zelf al heel wat schaduwwerk gedaan en weet ik dat daarin juist het goud ligt en heb ik zeker ook een arrogante kant in me. We hebben allemaal lichte en donkere kanten in ons en de ‘truc’ is licht te laten schijnen op je schaduwkant. 

Het krabbenmand effect kan een heel onveilig gevoel bij vrouwen onderling veroorzaken. Want een vrouw die deze ervaring heeft zal snel weer in haar schulp kruipen en dus niet vol in haar eigen kracht gaan staan. En vrouwen zijn enorme spiegels naar elkaar dus wat doen we onderling: we houden niet alleen onszelf klein maar ook nog eens elkaar!

Vooruit kijken

Inmiddels ben ik niet meer bang voor mijn eigen grootsheid en om mijn ruimte in te nemen en je zult gaan ontdekken hoe krachtiger je wordt en hoe meer je dit voelt in jezelf dat je ook niet meer bezig bent met wat anderen van jou vinden. Dat is ook hetgeen wat ik in al mijn coachprogramma’s met mijn vrouwen wil bereiken.

Een oordeel of kritiek van een ander zegt namelijk niets over jou. Het zegt alles over de persoon die het naar jou uit alleen deze persoon die regelmatig een oordeel heeft over een ander en zegt: ‘zij is te…….’ Deze persoon is nog niet klaar voor haar proces waardoor ze blijft oordelen over anderen. Want wat durft zij nog niet van zichzelf te laten zien? Welk verlangen onderdrukt zij nog bij zichzelf?

Emoties uiten

Met alleen maar lief zijn en aardig doen kom je er niet. Soms mag het een keer botsen en mag je ontdekken dat je het eens bent dat je het oneens bent met elkaar. No worries. 

Al mijn klanten geef ik het advies om zich uit te blijven spreken. Om haar emoties uit te drukken want als je daar mee stopt dan snoer je jezelf levenslang de mond.

Kwetsbaarheid is key in dit soort processen en ik weet dat veel vrouwen dat moeilijk vinden vooral als ze vanuit die kwetsbaarheid verder omlaag worden gehaald. Alleen ook dat zegt niets over jou, het zegt alles over de persoon die dit doet. Ga je erin mee en pas jij je aan dan onderdruk je daarmee jouw eigen vrouwelijke kracht, je creatieve kracht.

En juist dat is hetgeen wat nu heel hard nodig is: die vrouwelijke kracht in jou. 

En hoe nu verder?

Maar even serieus: weet jij wat je te doen hebt in 2021? En dus waarom het echt belangrijk is vol in jouw kracht te gaan staan?

Herken jij jezelf in dit verhaal?

Ben jij er ook klaar mee om altijd maar die lieve en aardige vrouw te zijn omdat jou ooit geleerd is dat dat de ‘norm’ is?

Heb jij op dit moment het verlangen om voor jezelf te beginnen?

Kun jij dat grote verlangen in jezelf ook niet langer meer onderdrukken?

Laat het mij dan weten!

Ik heb nog 2 plekken beschikbaar voor een gratis Flo Sessie.

Speciaal voor vrouwen die willen gaan ondernemen omdat ze voelen dat er nog zoveel meer in ze zit. 

Wat te doen?

Ik hou van vrouwen die doen en durven ondanks hun onzekerheden dus mail mij uiterlijk 5 januari en laat mij weten waarom ik jou zou moeten selecteren voor een gratis Flo Sessie met mij en waarin je wilt gaan ondernemen!

‘Kleine’ randvoorwaarde van mij: mail mij alleen als je een match voelt met mij en je interesse écht serieus is. Tijd is voor mij super kostbaar en vast ook voor jou 😉

Deel het met mij in een reply op deze mail!

Liefs Floor

Ps 1: De frequentie van mijn podcast gaat naar 3 keer per week. Nooit meer een podcast missen klik dan op deze link en abonneer je op mijn Itunes of Spotify kanaal. 

Ps 2: Bij deze wens ik je een heel mooi en geweldig 2021! Dat je maar nog veel meer van jezelf mag gaan laten zien en vol in jouw vrouwelijke kracht mag gaan staan, zelfs als dat een beetje bitchy is 😉 Want ik gun je een leven waarin je helemaal jezelf mag zijn en die heerlijke ongetemde drive tevoorschijn laat komen. Mijn support heb je sowieso!

 

Deel:

Facebook
LinkedIn

Dit vind je misschien ook leuk:

vrouw zijn

de paradox van vrouw ZIJN

Probeer maar eens in een wereld waarin alles en iedereen jou wilt veranderen je eigen keuzes te maken. Ik weet het het is verdomde lastig.

Missie

Spreek jij jouw waarheid?

Is er op dit moment iets in je leven waarbij jij voelt dat je nog ergens niet voluit in durft te gaan? Ik geloof dat

Vertoon jij angstgedrag?

Vertoon jij angstgedrag? Zijn er op dit moment bij jou situaties waarmee jij je eigen succes hindert, waarmee je jezelf voor de voeten loopt? Stel