Logo Floor Keereweer

Onzekerheid of vol zijn van jezelf?

Business coach Fleer Keereweer

Ik ben altijd best wel onzeker geweest. En nog steeds kan het me met vlagen overvallen.

Wie ben ik om te denken dat ik alle wijsheid in pacht heb?
Het valt toch wel mee dat ik succesvol ben?
Wat ik doe kan toch iedereen?

Ergens zit die imposter syndrome vrouw nog diep in mij verborgen. Soms blind zijn voor mijn eigen successen. Denken dat je gewoon ‘geluk’ hebt gehad en je succes vooral te danken hebt aan anderen.

Het ondernemerschap heeft mij echt krachtiger gemaakt. Eigenlijk best bijzonder dat je dan onzeker bent en toch gaat ondernemen. Soms begrijp ik niet helemaal wat me bezielde. En inmiddels weet ik dat begrijpen veel te academisch is. Dankzij vrouwelijk leiderschap weet ik dat begrijpen de stoorzender van iedere flow is. Want begrijpen is je geest alle ruimte geven en weg is de flow!

Ik heb er voor moeten werken om mijn feminiene waarden de ruimte te geven in het ondernemerschap. Ik was ook best masculiene geprogrammeerd. Mijn missie voor meer vrouwelijk leiderschap zodat vrouwen gaan Floreren in hun leven en of business is ontstaan vanuit de behoefte dat ‘we’ ego’s wat meer mogen gaan loslaten.

Dat was voor mij ook de reden om niet meer in loondienst te werken, de dienst wordt nog steeds uitgemaakt door grote ego’s. 

Het is niet voor niets dat veel vrouwen burn out raken of besluiten voor zichzelf te beginnen.

Ben ik dan een rasechte feminist? Ik weet het niet. Mijn missie is vooral ontstaan vanwege mijn eigen pad. Constant dat chronische gevoel van ‘ben ik wel goed genoeg’, val ik niet een keer door de mand omdat ik ook maar wat doe.

Nu ik dit zo schrijf realiseer ik mij dat mijn eigen onzekerheid natuurlijk ook vormen van een groot ego zijn geweest. Iedere vorm van je meer of minder voelen ten opzichte van de ander vloeit voort vanuit het ego. 

Ik streef naar meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen waarbij ik vooral vind dat vrouwen meer de leiding mogen gaan pakken over hun leven en business. Vrouwen mogen rauw en rechtdoorzee zijn. We verwarren aardig zijn vaak met dat we dan niet onze mening kunnen geven of niet zeer uitgesproken mogen zijn. 

Ik kijk niet zo vaak TV en dan bestaat het ‘toeval’ dat Herman Wijffels bij Binnenhof uitspreekt dat onze maatschappij meer behoefte heeft aan feminiene leiderschap. Dan maakt mijn hart echt een sprongetje. De tranen schieten me in de ogen en ik kijk Marco aan en voel dan zo de verbondenheid met mijn missie.

Vrouwen mogen opstaan, het verschil maken. Of je nu huismoeder bent of CEO van een bedrijf, in de basis worstelen al deze vrouwen met hetzelfde: onzekerheid. Of je ziet vrouwen die zichzelf klein en onzichtbaar maken of je ziet de men lady’s die one of the guys proberen te zijn. In beide gevallen lever je flink in op je feminiene waarden, allemaal dankzij het patriarchaat.

Het is zeker niet zo dat ik wijs naar mannen, soms werkt een systeem nu eenmaal zo maar moeten we ons daar dan maar bij neerleggen?

Een gevolg van het patriarchaat is dat sommige vrouwen nog steeds wedijveren met andere vrouwen, ook wel het krabbenmand effect genoemd. Zonde want een sisterhood brengt je zoveel verder.

Nu ik al lange tijd bezig ben met persoonlijke en spirituele ontwikkeling weet ik inmiddels ook waarom ik Floor heet. Het is mijn roeping om te groeien, te bloeien en te Floreren zodat ik daarmee anderen enorm goed kan helpen. 

Daarom sluit ik me graag aan bij de wijze woorden van Oprah: 

“My greatest advice to you is to surround yourself with people who are going to fill your cup until your cup runneth over, so that when people say you are so full of yourself, you can say: ‘Yeah. Yes, I’m full. I’m so full, my cup runneth over”.

“Mijn beste advies aan jou is om je te omringen met mensen die je kopje gaan vullen totdat je kopje overstroomt, zodat wanneer mensen zeggen dat je zo vol van jezelf bent, je kunt zeggen: ‘Ja. Ja, ik ben vol. . Ik ben zo vol, mijn kopje loopt over ”.

En zo kom ik toch weer terug bij het stuk onzekerheid. Het tegenovergestelde is namelijk dat je vol bent van jezelf en dat vinden wij in ons kikkerlandje maar raar. Toch weer die calvinistische inslag. Zou dat dan de reden zijn waarom vrouwen zichzelf toch nog steeds klein houden en minder snel kansen pakken dan mannen? Hmm ik vermoed van wel. 

Vrouwen hebben andere hersenen en meer empathie waardoor ze net iets minder schijt hebben dan mannen. 

Anyway ik ben ervan overtuigd dat onze wereld meer toe is aan vrouwen die de boel gaan runnen. En hoe doe je dat dan? 

Straal uit dat je vol bent van jezelf, ontwikkel de fuck it factor en blijf heel groot dromen. Want als ik iets heb geleerd: 

Als je het voor je kunt zien dan kun je het waarmaken. Eerst geloven dan zien, loslaten, vertrouwen en ondertussen in actie komen. Lekker met je poten in de klei en je ondertussen omringen met mensen die high vibes afgeven.
Beste tegengif voor onzekerheid!

Liefs Floor

Deel:

Facebook
LinkedIn

Dit vind je misschien ook leuk:

vrouw zijn

de paradox van vrouw ZIJN

Probeer maar eens in een wereld waarin alles en iedereen jou wilt veranderen je eigen keuzes te maken. Ik weet het het is verdomde lastig.

Missie

Spreek jij jouw waarheid?

Is er op dit moment iets in je leven waarbij jij voelt dat je nog ergens niet voluit in durft te gaan? Ik geloof dat

Vertoon jij angstgedrag?

Vertoon jij angstgedrag? Zijn er op dit moment bij jou situaties waarmee jij je eigen succes hindert, waarmee je jezelf voor de voeten loopt? Stel