Logo Floor Keereweer

Dit moet je beslist even lezen….

Ken je dat gevoel? Je staat op het punt om iets te gaan doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan en je voelt diep van binnen een soort van weerstand. Toen ik nog in de financiële sector werkte had ik dagelijks het gevoel van ‘ik hoor hier niet’. Niet omdat ik mezelf te goed voelde, maar gewoon omdat mijn onderbewuste mij iets duidelijk probeerde te maken. Zelfs op het moment dat ik had besloten om daar weg te gaan, voelde ik zoveel weerstand. Want ik ging iets doen wat ik nog nooit had gedaan, mijn baan opzeggen. Terwijl ik ook wist dat blijven, mij alleen maar meer in de richting van een burn out zo leiden. Toch bizar, ondanks dat je weet dat iets niet goed voor je is, toch de weerstand voelen om er afscheid van te nemen. We zijn zo gewend geraakt aan onze comfort zone, zelfs als deze niet fijn voelt.

Op die momenten dat je uit je comfort zone stapt voel je je heel naakt want je weet absoluut niet wat de volgende stap zal gaan zijn. Wat de uitkomst is. Tuurlijk heb je bepaalde intenties en het geloof in jezelf maar het uitzicht is nog wat mistig. En met naakt bedoel ik, kwetsbaar, onzeker. En juist daarin, in dat stukje gevoel van onwetendheid en durven te vertrouwen op je gut feeling, dat is dat magische stukje. Helemaal JIJ zoals jij bent, naakt. Zonder toeters en bellen. Zonder jezelf te identificeren met mooie titels en prachtige functie namen. Gewoon gaan doen omdat je weet dat het goed voelt, maar het nog nergens op kunt baseren. 

Maar dat gevoel van naakt zijn zit ‘m in helemaal oké zijn met wie je bent. Maar ook naaktheid voelen omdat het open is. Niet weten waar het toe leidt. En daarin kunnen berusten, dat voelt zo fijn. Daar heb je wel wat lef en moed voor nodig. En het vraagt een bepaalde draagkracht in jezelf. Omdat je ook je angsten moet durven aankijken.

Nou goed waar wil ik naartoe met m’n verhaal. Uiteindelijk bewoog ik wel in mijn leven maar soms ook echt de verkeerde kant op. Totdat ik op een moment in mijn leven kwam dat ik besloot om het allemaal anders te gaan doen. Ik besloot om geen genoegen meer te nemen met een zesje. Vooral focus te hebben op mijn gezin, mijn familie en echt een handje vol vrienden. Energiezuigers daar nam ik heel snel afscheid van. 

Ik schoonde eigenlijk mijn hele leven op. Dit is echt niet van de één op de andere dag gegaan, dit vraagt tijd. Maar vooral ook thinking time. Ik maakte mijn eigen blauwdruk voor het leven. Ging mijn leven zien als energie. En dacht bij alles: ‘met wie wil ik mijn energie delen?’ Voor mij de manier om mezelf serieus te nemen. En ja op al die momenten voelde ik mij naakt. Wanneer ik besloot om met een vriendschap te stoppen en het moeilijke gesprek aan te gaan. Wanneer ik toch de moeite nam om voor mezelf op te komen en mij uit te spreken waar ik dat eerst nooit deed. Wanneer ik besloot mijn baan op te zeggen ondanks de angst die in mijn hoofd zat. Toen ik besloot om met een dosis zelfvertrouwen door het leven te gaan en te accepteren dat mensen mij daardoor misschien hooghartig zouden vinden. 

Allemaal momenten dat ik mij naakt voelde. Je neemt een besluit. Je doet iets waarvan je weet dat het zo moet zijn maar je weet niet waar het toe leidt. Je naakt voelen is wel precies zoals je bent. Dat is waar het om draait. Dat je jezelf bent ondanks de angst, twijfel en onzekerheid. Hoeveel mensen durven echt naakt te zijn? Hoeveel mensen durven echt te luisteren naar de zachte fluisterstem in hen? Hoeveel mensen blijven hangen in de fase van twijfel en dus niet naakt durven te zijn. Terwijl twijfelen één van de grootste energievreters is. 

Wat voor mij echt een complete mindshift is geweest op die momenten dat ik een beslissing neem, is precies weten hoe het werkt in je brein en hoe zulke processen verlopen. En ik deel ze graag met je.

1.Jouw ego schreeuwt altijd het hardst wanneer jij iets gaan doen wat je nog niet eerder hebt gedaan. Op de momenten dat jij uit je comfortzone stapt, hoor je die luide stem het hardst. En waarom? Jouw ego heeft maar één doel. Jouw beschermen. En je vooral niet gelukkig maken. Terwijl het geluk toch echt wel buiten je comfort zone ligt.

2.Hoe meer weerstand je voelt in jezelf, hoe beter je weet dat je op de goede weg bent. Je volgt dan namelijk echt het pad van jouw potentieel.

3.Hoe meer pijn iets doet en dan heb ik het over mentale pijn, hoe beter je weet dat het je wat gaat opleveren.

4.Hoe sterker je angst en de spanning hoe dichterbij je bij geluk en succes zult komen. De personen die ondanks de angst en spanning toch doen, zijn de mensen die het verst komen en niet de mensen die blijven verbeteren en perfectioneren.

5.Hoe meer kritiek of ongevraagd advies je krijgt hoe beter jij weet dat je op de goede weg zit. Al die mensen proberen jou te beschermen. Maar allemaal ingegeven vanuit hun eigen angst. Dit heet projectie.

6.Ik blijf altijd uit de fase van twijfelen. Want anders wordt het een patroon bij alles wat je doet. Ik geef mezelf altijd maximal 24 uur om een besluit te nemen. 

“The way you do anything, is the way you do everyting”.

Oké en dan nu vanuit mijn meest naakte manier van zijn. Volgende week lanceer ik een hele te gekke online training ‘Meer in balans’. En ik heb besloten de investering laag te houden voor deze ene keer. De training is echt mega waardevol en dat voor maar 37 EUR. Deze prijs komt ook niet meer terug!  Dus wat ga jij doen? Twijfel maakt meer dromen stuk dan mislukking ooit zal doen…..

Deel:

Facebook
LinkedIn

Dit vind je misschien ook leuk:

vrouw zijn

de paradox van vrouw ZIJN

Probeer maar eens in een wereld waarin alles en iedereen jou wilt veranderen je eigen keuzes te maken. Ik weet het het is verdomde lastig.

Missie

Spreek jij jouw waarheid?

Is er op dit moment iets in je leven waarbij jij voelt dat je nog ergens niet voluit in durft te gaan? Ik geloof dat