Logo Floor Keereweer

De innerlijke criticus!

De innerlijke criticus!

Oef die innerlijke criticus wie kent ‘m niet? Wat kan die negatieve stem toch af en toe flink tekeer gaan tegen je. En wanneer jij onzeker bent sta je helemaal open en luister je beter naar die stem dan naar de stem van jouw ziel.

Onzekerheid is namelijk de grootste vijand van heel veel vrouwen.

Vrouwen zien niet hoe goed ze zijn!
Vrouwen houden zichzelf klein en denken dat ze nog een opleiding nodig hebben om meer kennis te vergaren. Of om die ene functie wel te bemachtigen.

Mannen zijn veel beter in staat om te bluffen.
Want mannen zijn vaak vooral bezig met: ben ik de beste, sterkste of slimste.
En een vrouw denkt: ‘vinden ze mij nog wel aardig als ik dat niet doe of nee zeg?’

Zo sprak ik laatste een vrouw en ze was er heilig van overtuigd dat ze écht nog een opleiding moest gaan doen. Ze voelde zich namelijk onzeker en had nog wat fundament nodig, haar kennis was nog onvoldoende. En wanneer zij dan op die ene baan kon sollicteren dan verdween haar onzekerheid wel. Well my dear ik kan je verzekeren dat externe factoren jouw onzekerheid niet gaan oplossen.

De oplossing ligt namelijk nooit buiten jezelf die zit AL in jezelf. Onzekerheid heeft alles te maken met dat jij jezelf niet goed genoeg vindt. Dat je jezelf afwijst.
Hoeveel vrouwen zijn vandaag de dag ontevreden over hun lijf? Heel veel!
Ook ik was ooit heel erg ontevreden met mijn lijf. Mijn borsten waren te klein, mijn heupen te breed en mijn mond te groot. Goh klinkt niet heel erg als houden van jezelf….

Wanneer je niet in staat bent om goed te gronden in dat lichaam (lees er ook van houden) vanuit liefde en zelfrespect kun je NOOIT jezelf sterk neerzetten voor een groep, in een sollicitatie of waar dan ook.

Er zijn veel factoren die ervoor zorgen dat maar liefst  2/3 van de vrouwen onzeker is. Maar daarvan vindt maar liefst 80% het moeilijk om hulp in te schakelen van een externe. Terwijl ze wel zonder moeite een schoonheidsspecialiste bezoeken, de manicure, geld uitgeven aan uitgaan of etentjes. Niets mis mee hoor, ik ben ook een vrouw en houd ook van zelfcare. MAARRR een opleiding, een titel, een hogere functie het lost je onzekerheid niet op.

Geen hulp inschakelen is ook nog wel een dingetje. We zien dat namelijk als falen, soort van zwakte. De bevestiging van ‘zie je wel dat ik niet goed ben’. Maar leg mij dan even uit waarom je wel met je auto naar de garage gaat als deze rammelt of een onderhoudsbeurt nodig heeft maar waarom je geen hulp inschakelt voor je eigen IK?
En nog mooier, je wel de glasplaat van je Iphone vervangt wanneer deze stuk is maar je geen hulp inschakelt voor je eigen IK?

Zolang jij onzeker blijft houd je ook ons ongebalanceerde systeem in stand (mannen/ vrouwen). Wij vrouwen zijn namelijk de 1e en sommige van ons de 2e generatie die überhaupt een carrière kunnen hebben! Sta daar eens heel even bij stil!!
Daarnaast gaat het erom dat je de kracht weet te vinden om heel dicht bij jezelf te blijven.

Mijn advies is dan ook verzamel vrouwen om je heen die niet oordelen over elkaar. Een sisterhood.

Jij bent namelijk de enige die de allereerste stap kan gaan zetten om je onzekerheid de baas te worden. Een ander doet het namelijk niet voor je. Onzekerheid komt niet door anderen. Onzekerheid ontstaat door jouw eigen belemmerende overtuigingen én door onze vrouwenlijn (patronen worden altijd overgenomen en doorgegeven). Een overtuiging zit zo diep. Die liggen opgeslagen in ons onderbewuste. En wist je dat jouw onderbewuste voor 95% bepalend is voor het gedrag dat jij laat zien?

Dus kom in beweging en wees bereid om de dingen anders te gaan doen! Neem verantwoordelijkheid over jouw leven. Net als dat je iedere dag je tandenpoetst blijf je ook werken aan jezelf. Je ontwikkelen is een ongoing process.

De dame in kwestie heb ik mooi weten te overtuigen van het feit dat die opleiding haar echt helemaal niets gaat brengen. Ook maar een belemmerende overtuiging die je ooit als waarheid bent gaan aannemen. Een diploma, een titel of wat dan ook lost geen onzekerheid op. Want onzekerheid ligt helaas in alle vezels van onze cellen opgeslagen.
De excuusjes van vele vrouwen die ik regelmatig hoor zorgen ervoor dat mijn bullshit rader flink gaat loeien. Ik zou geen goede coach zijn als ik je daar niet attent op maak. Word me niet altijd in dank afgenomen maar ik word ook niet betaald om je vriendin te zijn. Zou ook heel gek zijn 😉 Een coach is namelijk iemand die je confronteert, spiegelt en je af en toe een flinke schop onder je kont geeft.

Ik ben dan altijd onwijs gelukkig als ik iemand heb kunnen laten inzien wat er daadwerkelijk aan de hand is. Bij deze dame vond ik het heel mooi om te zien dat ze zich kwetsbaar opstelde en eerlijk was naar zichzelf door uit te spreken dat ze onzeker was. That’s the spirit. Ontkennen heeft geen zin. Daardoor wordt het alleen maar erger. Alleen soms moet je iemand even confronteren met haar excuustruus modus.

Ben jij na het lezen van dit blog klaar om met jezelf aan de slag te gaan?
Durf je bloedeerlijk te zijn naar jezelf?
Klaar om al je excuses overboord te gooien?

Dan ben jij klaar voor mijn gratis online masterclass! Floreren zonder onzekerheid.

Je leert en ontdekt oa:

  • Wat de drie oorzaken van onzekerheid zijn
  • Waarom het zo lastig is om ervan af te komen
  • Wat er gebeurt als je onzekerheid blijft ontkennen naar jezelf
  • Wat je vooral WEL moet doen om je zelfverzekerder te voelen
  • Hoe jij je eigen gedrag ALTIJD via een ander terugkrijgt wanneer je onzeker bent
  • Dat wanneer jij niet aan de slag gaat met je onzekerheid je ook niet hoeft te verwachten dat anderen met respect met jou zullen omgaan. 
  • Dat je het verplicht bent naar jezelf én je dochters om je onzekerheid daadwerkelijk aan te pakken

Ben jij er bij? Meld je dan aan via deze link.

Liefs Floor

Deel:

Facebook
LinkedIn

Dit vind je misschien ook leuk:

vrouw zijn

de paradox van vrouw ZIJN

Probeer maar eens in een wereld waarin alles en iedereen jou wilt veranderen je eigen keuzes te maken. Ik weet het het is verdomde lastig.

Missie

Spreek jij jouw waarheid?

Is er op dit moment iets in je leven waarbij jij voelt dat je nog ergens niet voluit in durft te gaan? Ik geloof dat